Acasă > Expozitie > Conţinut
Cum pentru a selecta un metal tehnologie printare 3D
Apr 29, 2016

Aditiv de fabricaţie (AM), de asemenea, cunoscut ca 3D de imprimare, la secolul 21 fabricaţie revoluţionar gesturi juca pentru prima dată, si redus la un gol pentru a elimina excesul de material metoda de fabricaţie metal AM cu un singur strat la un mod de a crea produse finale functionale sau caracteristicile produsului. Această metodă de stivuire este mai putin metoda de fabricaţie oferă multe avantaje, inclusiv flexibilitate sporită, îmbunătăţit performanţele produsului final, reduce timpul de piaţă, reducerea costurilor de fabricaţie, şi extinsă produs viaţa. Aceste avantaje cu tehnologie de unitate AM este utilizat pe scară largă în ciclul de viaţă al produsului, dezvoltarea de noi produse, cel puţin în fabricaţie, la repararea produsului.

Folosesc praf de metal AM, noi produse poate să profite de metode de producţie redusă este dificil sau imposibil pentru a atinge proprietăţile materialelor şi geometrie. Noul material poate fi făcută prin amestecul praf de două sau mai multe pentru a forma un nou aliaje şi compuşi produse la specific design provocărilor. Combinaţie de pulbere chiar poate construi treptat în procesul schimbării, să stabilească o clasificare funcțională de materiale, pentru a evita coroziunea, oboseala, fractura si stres cracare.

În plus, AM tehnologie poate fi folosit pentru 3D imprimate pieselor metalice cu o cavitate internă, de exemplu, canal de răcire. AM metoda poate produce, de asemenea, părţi cu proprietati mecanice excelente. European Aeronautic Defence and space company (EADS) la un ciclu de mare oboseala testare program pentru a evalua proprietățile Optomec obiectiv Titan mostre ale mecanismului de tipărire 3D. Proprietatile mecanice ale probelor sunt, de obicei, la fel ca forjare EADS găsit metale si oboseala proprietăţi în conformitate cu standarde de industria aerospaţială. Multiple agenţii să testeze alte lentile 3D imprimate de metal, inclusiv din oţel inoxidabil şi Super aliaje, cum ar fi nichel (Inconel).

Metoda traditionala de a reduce producerea de obicei implică o secţiune de paşi şi cererea asociate pentru echipamente și logistică şi AM singur paşi continuă pentru a obţine caracteristicile componente sau produs de ontologie, reducând astfel numărul şi timp şi cost de economisire ca un întreg ciclu. De asemenea, deoarece CAD de lege-d AM modelul direct drive, fără a folosi instrumente pentru realizarea de prototipuri sau fabricaţie, deci pot reduce continuare costul si timpul piaţă noi modele sau design revizuirii. În plus, metoda AM în zonele necesare chiuveta materiale de înlocuire, aşa că poate reduce cantitatea de deşeuri. Acest material cu privire la utilizarea de mare valoare (de exemplu, Titan şi aliaje Super) sunt deosebit de importante, deoarece ataşat importanţă deosebită la utilizarea eficientă a materialului în acest domeniu.

Industria aerospaţială cu BTF (Buy-To-Fly) rata definite eficienţă materialelor, raportul dintre embrioni greutate pentru lână crud la greutate finit de părţi. În funcţie de cunoştinţe ceresc, folosind metoda tradiţională de reducerea de fabricaţie, factorii de motor de avion spun simplu piese 85% la materialul deşeurilor materiale uzate, şi complexe piese este chiar 95%, astfel încât AM avion motor producătorii salva materialul utilizați pentru producerea acestor componente de mare valoare. Unele companii chiar sunt Legea amestecat cu metoda de fabricaţie reduse și metoda de fabricaţie pentru a face plin folos de avantajele fiecărei metode, de exemplu, timpul necesar pentru construcţii din oţel inoxidabil electronice shell, săptămâna 52 tradiţie de turnare în jos la 3 săptămâni AM dreptul.

SUNT, de asemenea, folosit pentru a extinde produs viaţa şi repararea deteriorarea componentelor active, de exemplu, se află în Statele Unite Anniston Army Depot în Alabama folosind AM tehnologie reparare componente de motoare de tancuri Abrams M1, M1 motoarele de rezervor (de exemplu, Honeywell AGT1500) lucrează într-un mediu deşert, deci va experienţă extrem de uzură şi necesită o perioadă scurtă de întreţinere. Pentru că denaturarea efectelor cauzate de temperatura ridicata, proces de sudare, face dificil pentru AGT1500 motor componente reparatii de metodele tradiţionale, în cazul în care metoda AM este folosit pentru a repara, foarte concentrat cu laser de lumină de energie şi praf de metal cu exactitate trimis în zonă pentru a fi reparate, puteţi reduce zonei afectate de căldură (căldură afectate de zona, HAZ), şi poate repara componentele motorului.

Reparare componente de motor cu turbină, de obicei, sunt supuse la uzura daune la zona de aripa (de exemplu, vîrf) sau zone care nu sunt eficiente oboseala încărcare (de exemplu compresor lama de vârf zona). Pentru că tendinţele de proiectare componente muta spre rotorul lama integrat (integral-cu lamă-rotoare, IBRs) sau rotor disc (Blisks, sau lama/disc), în scopul de a reduce greutatea şi de a îmbunătăţi eficienţa motorului, repararea de aceste componente în probleme majore. Într-un disc tradiţionale, în dacă platan (etapă) de o lama este deteriorat sau purtate, acesta poate fi înlocuit la preţuri rezonabile.