Acasă > Stiri > Conţinut
Fabricarea de piese de plastic
Jun 21, 2017

Împărțit în patru categorii: 1, extrudare: prelucrarea plasticului, cunoscută și ca extrudare, mașină de extrudare fără cauciuc în utilizarea presiunii hidraulice în matrița însăși, extrudarea afară din presiune. Se referă la material prin cilindrul extruderului și rolul șurubului, în timp ce termoplasticul, în timp ce șurubul înainte, continuă prin nas și face o varietate de produse cu secțiune transversală sau semifabricate, o metodă de procesare. 2, turnare prin injecție: de asemenea, cunoscut sub numele de turnare prin injecție, este o metodă de turnare prin injecție și de turnare. Avantajele metodei turnării prin injecție sunt viteza de producție, eficiența ridicată, operarea poate fi automatizată, soiurile de culoare, forma poate fi de la simplu la complex, mărimea poate fi mare sau mică, iar dimensiunea produsului este exactă, ușor de înlocuit Produs, poate forma piese complexe, turnare prin injecție pentru un număr mare de producție și forma de produse complexe, cum ar fi prelucrarea turnării.

1. Procesul de fabricație a produselor din plastic, adică procesul de turnare a sticlelor din plastic, se referă la fabricarea rășinii sintetice din polimer fabricat din procesul final de produse din plastic. Metodele de procesare (și prelucrarea materialelor plastice) includ: formarea prin compresie (extrudare prin extrudare), extrudare (extrudare), turnare prin injecție (formare prin injecție), turnare prin suflare (laminare goală), laminare și așa mai departe. Proces de fabricație detaliat: turnare sub presiune: turnare sau turnare prin presare. Compresia este folosită în principal pentru rășina fenolică, rășina uree-formaldehidică, rășina poliesterică nesaturată și alte forme de turnare din plastic termosetat. Extrudare: extrudarea este utilizarea unui extruder (extruder) pentru a încălzi continuu rășina prin matriță, extrudarea formei dorite a produsului. Extrudare uneori, de asemenea, termosetting de plastic de turnare, și poate fi utilizat pentru spumă de turnare. Extrudarea este avantajul extrudării unei varietăți de forme de produse, eficiență ridicată a producției, automatizare, producție continuă; Dezavantajul este că materialele plastice termorezistente nu pot fi utilizate pe scară largă în această metodă de prelucrare, mărimea produsului predispusă la părtinire. Formarea prin injecție: turnare prin injecție. Formarea prin injecție este utilizarea mașinii de turnare prin injecție (sau a mașinii de injecție) prin topirea termoplastică sub presiune ridicată în matriță prin răcire, tratarea produsului obținut prin turnarea prin injecție poate fi de asemenea utilizată pentru materiale plastice termoizolante și formare prin spumare. Avantajele turnării prin injecție sunt viteza de producție, eficiența ridicată, operarea poate fi automatizată, poate forma forma complexă a pieselor, în special pentru producția în masă. Dezavantaje este costul ridicat al echipamentelor și a mucegaiurilor, curățarea mașinilor prin injecție mai dificilă

Formarea prin suflare: turnarea prin suflare sau formarea goală. Formarea prin suflare este o metodă de umflare a unei parison fierbinte de rășină care este închisă într-o matriță într-un produs gol prin intermediul presiunii aerului comprimat. Formarea prin suflare cuprinde atât filmul suflat, cât și produsul golit în gol. Produsele de film, toate tipurile de sticle, butoaie, vase și jucării pentru copii, cum ar fi jucăriile Calandrarea este prelucrarea rășinii și a diverselor aditivi prin tratament (frământare, filtrare etc.) și apoi prelucrată într-un film sau foaie Decalajul a două sau mai multe role de calendare opuse, diametral opuse, ale calendarei, urmată de îndepărtarea de pe rola de calendare și apoi prin răcirea unei metode de turnare. Rolling este utilizat în principal pentru metoda de turnare a rășinii de clorură de polivinil, poate produce film subțire, foaie, foaie, piele artificială, țiglă și alte produse. Materiale de spumă (PVC, PE și PS, etc.) prin adăugarea unui agent de suflare adecvat, astfel încât procesul de structură microporoasă din plastic. Aproape toate termorezistentele și termoplastele pot fi realizate din spumă. Conform structurii celulare, este împărțită în spumă cu celule deschise (se simte majoritatea porilor conectați unul la celălalt) și spumă cu celule închise (marea majoritate a porilor sunt separate una de cealaltă), care este în principal prin metoda de fabricație În spumă chimică și spumă mecanică)