Acasă > Stiri > Conţinut
Precauții pentru fabricarea pieselor din plastic
Jul 04, 2017

Contracția de prelucrare a materialelor plastice este una dintre cele mai frecvente probleme în prelucrarea materialelor plastice și este o problemă spinoasă de a micsora produsele din material plastic cu o calitate superioară a suprafeței. Prin urmare, odată cu îmbunătățirea continuă a tehnologiei de prelucrare a materialului plastic, pentru a minimiza contracția procesării materialelor plastice, îmbunătățirea calității produselor este imperativă.

Într-o porțiune mai groasă a pieselor din material plastic de prelucrare a plasticului, cum ar fi coaste sau umflături, contracția este mai severă decât cea a locațiilor adiacente, deoarece viteza de răcire a zonei mai groase este mult mai lentă decât zona înconjurătoare. Viteza de răcire este diferită, ceea ce duce la formarea unei depresiuni la suprafața joncțiunii, cunoscută sub numele de marcaj de contracție. Acest defect restricționează sever proiectarea și turnarea produselor din plastic, în special pentru produsele mari, cu pereți groși, cum ar fi șasiul conic și carcasele de afișare pentru televizoare. De fapt, pentru aparatele de uz casnic Acest tip de cerințe stricte de produse trebuie să elimine contracția, iar pentru jucării și alte cerințe de calitate a suprafeței nu sunt produse de înaltă permite prelucrarea plasticului mărcile de psihiatru existente.

Pot exista unul sau mai multe motive pentru formarea marcajelor de contracție în prelucrarea materialelor plastice, inclusiv metode de prelucrare, forme geometrice ale componentelor, selectarea materialelor și designul matriței. Formele geometrice și alegerile materialelor sunt de obicei determinate de furnizorul de materii prime și nu sunt ușor de schimbat. Dar există o mulțime de factori de proiectare a mucegaiului care pot afecta contractul de prelucrare a plasticului. Proiectarea ramei de răcire, a tipului de poartă și a dimensiunii porții poate produce multe efecte. De exemplu, o ușă mică, cum ar fi o poartă tubulară, se răcește mult mai repede decât o poartă în formă de con. Răcirea prematură la poarta reduce timpul de umplere în cavitate, mărind astfel probabilitatea marcajelor de contracție. Pentru formarea lucrătorilor, ajustarea condițiilor de prelucrare este o modalitate de a rezolva problema contracției din plastic. Umplerea presiunii și a timpului afectează în mod semnificativ contracția. După ce piesele sunt umplute, materialul în exces continuă să fie umplut în cavitate pentru a compensa materialul pentru contracție. Faza de umplere este prea scurtă pentru a determina o creștere a contracției, rezultând mai multe sau mai multe semne de contracție. Această soluție la metoda de contracție din plastic în sine nu poate reduce contracția la un nivel satisfăcător, dar lucrătorii de turnare pot ajusta condițiile de umplere pentru a îmbunătăți marcajul de contracție.